Logo
Åk på bil bingo i sommar
14 aug 2018

Åk på bil bingo i sommar

Post by Redaktionen

Vill du prova på något typiskt svenskt i sommar? Då kan du ta bilen och åka och spela bil bingo.

Sommartid brukar de arrangeras bil bingo på många olika platser i Sverige. Det är både underhållande, socialt och spännande.

 

Hur går det till när man spelar bil bingo?

Man tar bilen till bil bingon och parkerar på angivna platser där. Viktigt att man parkerar just på de angivna platserna, för annars är det risk att man inte kommer höra utropen sen. Sedan går man och köper en, eller flera, spelbrickor. Har du ingen penna så kan du köpa en speciell bingo dutt penna på de flesta bingo platserna. Med dutt pennan är det enkelt att markera numren på din spel bricka.

När bingon startar ska man sitta i sin bil, ha fönsterna nere, och så lyssnar man när det genom en högtalare ropas ut nummer. Man kryssar sedan för varje nummer på sin spelbricka.

Lyckas man få en hel rad så ska man tuta på bilens tuta, då har man bingo. När du tutat håller du upp din bingo bricka ut genom fönstret så att kontrollanterna ser vem det är som fått bingo. De kommer då fram till dig och kontrollerar din bricka. Stämmer allt och du har vunnit så får du pengarna kontant i hand direkt.

 

Socialt med bingo

Det är inte bara roligt att spela, och spännande att vänta på om man ska lyckas få bingo. Detta är även ett tillfälle att komma ut och träffa människor.

Det brukar vara en paus mitt i bingon då man kan fika. Antingen har man med sig fika och tar fram campingstolar och kanske till och med bord och dukar fram sitt fika utanför bilen, eller så köper du något på plats. Det brukar vara försäljning av dryck, kaffe, lite hembakade kakor och även korv med bröd. 

Du har också tid för att gå runt och prata med folk, kanske du träffar på vänner och bekanta? Känner du inte någon så kan du bara gå runt ett varv ändå och titta dig omkring. 

Bil bingo är så mycket mer än bara bingo, och när du väl spelat en gång så kommer du nog vilja spela igen. 

0 Comments