Logo
Åk på en resa som inspirerar dig
14 aug 2018

Åk på en resa som inspirerar dig

Post by Redaktionen

Man kan behöva inspiration ibland av olika anledningar, och då kan ett miljö ombyte vara bra. Byter man miljö och ser andra saker så kan man få andra tankar och idéer. Man kan se saker på ett annat vis, från en annan synvinkel.

Skriv en bok

Om du vill skriva en bok så behöver du inspiration. Kanske har du en grundtanke vad din bok ska handla om och vart den ska utspela sig. Då kan det vara en bra idé att först besöka platsen vart handlingen i din bok ska utspela sig. Lär känna platsen, det får den att verka mer äkta och levande när du skriver om den. Ta foton av platser du vill ha med så att du senare kan gå tillbaka och kolla på fotona och bli påmind om den när du håller på och skriver.

När du besökt utspelnings platsen och ska sätta igång med själva skrivandet så är det bra om du kan sitta på någon plats som ger dig arbetsro. Många finner inte den inspirerande arbetsron hemma, utan behöver både miljöombyte och en plats där de kan vara ifred. Vart du åker bestämmer du – en stuga i fjällen? Ett hotellrum i Grekland? Välj en plats som du känner kan ge dig lugn och ro, där du har tid och möjlighet att sitta och skriva, för att sen kunna ta en paus och gå ut, andas, och bara vara ett tag och rensa dina tankar för att fylla på med ny energi, ork och inspiration. 

Inspiration för utveckling 

Det måste inte vara just för att skriva en bok som du söker inspiration. Det kan även vara för din egen utveckling. Ibland kan man stå vid vägval i livet som gör att man söker svaren någon annanstans, vad man ska göra. Det är också ett sådant tillfälle då ett miljö ombyte kan hjälpa dig. Få lite distans till det du funderar på, se och höra annat, uppleva något nytt eller något du tycker om, kanske vara bara för dig själv och ha tid för lugn och återkoppling. Vart och hur du finner din inspiration och varför, det kan bara du svara på, och det är inte det som ska vara den stora frågan i ditt liv. Du åker på en inspirations resa för att bli inspirerad till något – vad det än må vara. 

Ibland öppnas nya dörrar. Som man inte en stänkt på innan. Det kan vara något positivt, eller negativt, men det påverkar dig, formar dig och för dig framåt. 

0 Comments