Logo
Åk skridskor i kungs trädgården
14 aug 2018

Åk skridskor i kungs trädgården

Post by Redaktionen

Besöker du Stockholm vintertid så kan du åka skridskor mitt i den vackra staden, närmare bestämt i kungs trädgården. Där spolas en fin liten bana upp på vintern. Det är en mycket vacker och mysig plats att åka skridskor på. Det blir en rolig och aktiv aktivitet. 

Du tar dig lätt till kungs trädgården, du kan antingen åka till T-centralen och gå, det är inte långt tar bara cirka 5 minuter. Eller så kan du åka buss eller tunnelbana dit, stationen heter då just kungs trädgården.

Ha med eller hyr

Har du egna skridskor så kan du ha med dig dem och åka med. Äger du tyvärr inga skridskor så kan du hyra på plats mot en kostnad. Tänk dock på att det inte finns hur många som helst i alla storlekar. Har du inga skridskor och just din storlek saknas bland hyresskridskorna så kan du ju vänta en stund så kanske någon som åkt klart efter ett tag återlämnar ett par som är i din storlek.

Fika

Du kan ha med dig picknik att njuta av efter ni åkt, eller som en pause i åkandet.  Om du inte har något med dig kan du köpa något i kungs trädgården. Det brukar ibland finnas försäljning av varm choklad där. Annars finns kiosker och restauranger runt omkring.

Vill du sitta i snön bredvid is rinken och fika riktigt svenskt så ska du ha en termos med varm choklad och limpmackor med ost på med dig. Detta smakar extra gott ute i kylan efter att ha åkt skridskor, det kan nog de flesta svenskar intyga dig om.

Var rätt klädd

Tänk på vilka kläder du sätter på dig om du ska åka skridskor. Det kan vara kallt ute, samtidigt som du blir svettig när du åker. Du behöver varma kläder som andas, och inte klä dig som en Michelin gubbe, för då blir du så osmidig och kan inte röra dig ordentligt när du ska åka skridskor. 

Tänk även på att använda hjälm. Du måste vara rädd om ditt huvud, isen är jätte hård. Du vet, eller förstår, säkert att isen är hal. Är du inte van att åka skridskor, eller kanske aldrig har åkt, så kan du trilla ganska lätt. Det är då en billig livförsäkring att hyra, köpa eller ta med en hjälm. 

0 Comments