Logo
Åkersberga – en plats värd att besöka
14 aug 2018

Åkersberga – en plats värd att besöka

Post by Redaktionen

Några mil utanför Stockholm ligger orten Åkersberga. Det är en skärgårdskommun där närheten till vattnet speglar hela kommunen.

Vill du se mer än bara Stockholm city när du besöker Stockholm så ta en tur ut till Åkersberga. Här kan du: 

  • paddla kajak i Åkers kanal. Det är en kanal som sägs gå ända upp till Uppsala. Du kan i alla fall ta dig från havet, genom hela Åkersberga och upp mot Brottby. Tänk på att det är en sluss i mitten på kanalen. Vill du inte slussa så går det lätt att dra kanoten över en liten ö.  
  • bada. Det finns gott om badplatser i Åkersberga. Det finns Garnsviken, Österskär havsbad, Breviks badet, Domarudden, Lervik och mycket mer. Vill du inte bada i havet så rekommenderas Domarudden som är en insjö och lite varmare.  
  • shoppa kan du göra i Åkersberga centrum. Där finns många butiker att välja på – både kläder, skor, heminredning, leksaker, mat och mycket mer.  
  • vill du gå ut och äta när du är i Åkersberga? Då finns det flera bra restauranger att välja på. Centralt i centrum hittar du ett flertal olika restauranger som serverar bland annat pizza, hamburgare, pasta, kött, musslor, toast slagen, löjromstoast och mycket mer. Det finns även restauranger vid några av baden, som vid Domarudden och vid Österskärs havsbad. Det finns också en jätte trevlig restaurang med got mat utmed Åkers kanal. Där kan du sitta på en av uteserveringarna och äta och dricka. Den ena uteserveringen är precis utanför själva restaurang lokalen, den andra är placerad på en brygga i vattnet på Åkers kanal. 

 

Det är lätt att ta sig ut till Åkersberga, både med bil och kommunalt. Det går tåg, Roslagsbanan, från tekniska högskolan till Åkersberga. Det tar cirka 35 minuter. Du kan även åka buss från Danderyds sjukhus. 

 

Vill du stannar i Åkersberga lite längre än bara en dag så finns det två olika hotell du kan bo på, ett centralt i centrum och ett som ligger en tågstation från centrum. Du kan även hyra en stuga ute vid badet Domarudden. 

0 Comments