Logo
Få inspiration till din nästa resa
14 aug 2018

Få inspiration till din nästa resa

Post by Redaktionen

Vill du ut och resa men vet inte vart? Söker du inspiration?

Här kan du hitta information om olika resor: 

  • resebloggar
    Känner du inte till några resebloggar så kan du bara googla så kommer lite olika upp. Där kan du läsa om resor som andra gjort, eller är ute på just nu, och få inspiration. Du kan se bilder och läsa om olika platser och saker som författaren till bloggen gjort. Detta är ett bra sett att få tips från en annan privatperson, som kanske fokuserar på lite andra saker än vad en rese journalist gör. 
  • reseguider
    Det finns många reseguider att läsa online. Är det resesidor som publicerar dem så är de troligtvis ganska sakliga och nämner det som är mest känt i landet eller staden. Vill du ha mer lokala tips så kan du läsa just resebloggar eller hitta bloggar som är skrivna av personer som bor i landet eller staden för att få de riktigt genuina tipsen. 
  • böcker
    Det finns många böcker att köpa eller låna på biblioteket om olika länder och städer. En del handböcker är superbra då de innehåller tips om restauranger, boenden, sjukhus och har kartor och telefonnummer dit du kan tänkas behöva ringa.  
  • Tv program 

Det finns många tv program där de reser, provar saker som finns på resmålet, besöker olika platser och gör sådant som är typiskt för just det landet. När och fjärran är till exempel ett sådant tv program. Det kanske inte sänds just nu, men det finns säkerligen gamla avsnitt att titta på om du går in på play. 

Den största inspirationen borde du dock ha inom dig, eller i din närhet. Har du barn och familj? Titta på dem, vad tycker de om? Gillar de sol och bad, eller är de mer för att vandra? Tycker de om att upptäcka nya platser, då är kanske en storstad den rätta resan för er.

 

0 Comments