Logo
Gör en res blogg med dina vänner
14 aug 2018

Gör en res blogg med dina vänner

Post by Redaktionen

Ska du och dina vänner alla ut på olika äventyr under sommaren? Varför då inte skapa en res blogg tillsammans så ni alla kan följa varandras resor och så alla ni känner, och inte känner, också kan få se vad ni har för er?  
 


Hur gör ni?  

Ni får tillsammans komma på ett namn på er blogg. Har ni svårt att enas så får ni dra lott eller rösta.  
 
När ni bestämt namnet så skapar ni en blogg på valfritt domän. Alla ni som har bloggen tillsammans ska veta login och lösenord så att alla kan logga in.  


Vem gör vad?  

Ni behöver ju inte bestämma vem som ska skriva när, utan alla kan ju logga in när de vill och skriva ett inlägg. Ni kan ju skriva som rubrik vem det är som skriver och från vart, till exempel “kalle på Rhodos“, så vet alla som läser vem det är som skrivit just det inlägget och vart den personen är någonstans.  
 


Vilka får läsa?  

Ni bestämmer själva om ni vill ha en privat blogg eller en blogg som är öppen för allmänheten. Väljer ni att ha en privat blogg så får ni gå på inställningar och klicka i att bloggen ska vara privat. Då får ni välja ett login och lösenord som man måste fylla i för att kunna läsa er blogg.  
Väljer ni istället att ha en öppen blogg så behövs inga lösenord och så vidare, utan då kan vem som helst läsa er blogg. Självklart måste man ha adressen för att hitta till er blogg, men går även via sökmotor. Om någon söker på något som har nämnts i er blogg så kan det komma upp i sökmotorn och på det viset hittar folk som inte känner er dit.  


Spara som minne 

Denna blogg ligger ju kvar sen även efter era resor. Ni bestämmer om ni vill fortsätta att skriva i den eller om den bara ska ligga kvar som ett minne. Kan vara roligt längre fram att kunna gå in och läsa och kolla på bilderna ni lagt upp.  
 
Vill ni inte att bloggen ska finnas kvar efter era resor så kan ni radera bloggen och allt innehåll. 

0 Comments