Logo
Hur man gör en reseblogg
14 aug 2018

Hur man gör en reseblogg

Post by Redaktionen

Ska du ut på en resa och vill göra en blogg om det? Då kommer här lite hjälp på hur du startar och kommer igång med din blogg.  

 

Välj plattform 

Välj från vilken sida du vill att din blogg ska utgå ifrån. Självklart kan du göra ett helt eget domän, men det kräver mycket kunskap, tid, energi och kanske pengar. Det finns många bra bloggverktyg som är gratis, och de är lätta att hantera för någon som inte är it specialist.  
 
Så börja med att googla starta en blogg, så kommer nog förslag på många olika plattformar upp. Gå in på sidorna, kolla runt, och välj sedan en sida som passar dig.  

 

Registrera bloggen 

Nu är det då dags att registrera din blogg. Klicka på starta en blogg på den sida du valt att din blogg ska ligga. Du får fylla lite uppgifter om dig själv, vad det är för typ av blogg och välja ett namn.  
 
Fundera ut ett bra namn på din blogg. Vill du att den ska vara ganska anonym eller sticka ut? Fastna lätt i sökmotorer eller ej? Väljer du ett namn som redan är upptaget så kommer det upp en text som säger det, ibland även förslag på vad du kan heta istället. Välj ett av förslagen eller skriv i ett eget nytt namn. Ibland räcker det med att skriva till en siffra eller en till bokstav.  
 
När du fyllt i allt klart så kommer du få ett mail där du måste bekräfta innan du kan börja använda din blogg. Gör detta när du fortfarande är hemma och har tid, så att bloggen är helt klar att använda när du väl är ute på din resa.  

 
Skriv ett första inlägg 


När du loggat in på din blogg så klickar du på skriv inlägg ikonen. Du kommer då till en sida där du kan skriva in text och bifoga bilder.  
 
Skriv ett första inlägg redan nu innan du åker. Du kan berätta vem du är och vad för resa det är du ska åka på, vad läsarna kommer få läsa om.  
 
När du skrivit klart ditt inlägg så klickar du på publicera, så kommer ditt nya första inlägg upp på bloggen.  
 

Marknadsför din blogg

 
Berätta för vänner och bekanta vilken adress din blogg har så de alla kan läsa om din resa. Du kan även skriva ut den i ett inlägg på Facebook och lägga till adressen under ditt namn på Instagram.

0 Comments