Logo
Upplevelseresa – Safari
25 sep 2019

Upplevelseresa – Safari

Post by Redaktionen

Äventyr är något som kan stimulera och ge ny energi. Dessutom ger det positiva minnen för livet och det är något som man alltid kan tänka tillbaka på och glädjas åt. Det finns en enorm mängd äventyr som du kan ge dig ut på och dessa äventyr erbjuds över hela världen.

En typ av äventyr som är mycket populärt är att åka på safari i Afrika. Det finns många enormt stora nationalparker i Afrika som erbjuder mycket bra safariupplevelser och möjligheter att se vilda djur på nära håll.

Var och när ska du åka

När du planerar att åka på safari är det viktigt att du tänker på när på året som är den bästa tiden. Många av de bästa nationalparkerna i Afrika ligger vid ekvatorn så värmen är ungefär densamma året runt men det finns regnperioder och torra perioder och dessa kan det vara bra att anpassa sig till.

Tänk på detta när du planerar din safari

Det finns en del du ska komma ihåg när du ska åka på safari:

  • Du behöver helt säkert en vaccinering så kontakta en klinik direkt när du bestämt ditt resmål
  • Du bör alltid, och måste ofta, ha guide när du besöker nationalparker. Det är inte lätt att orientera sig där och det finns vilda djur som inte alltid är trevliga mot turister
  • Tänk på att ta med dig kontanter. I många länder är det inte lätt att använda kreditkort
  • Glöm inte att vissa delar av Afrika ligger i mobilskugga så skicka meddelanden när du kan

Få ihop pengar till safari

Det är lätt att låna till en resa. Har du bara en fast inkomst kan du till exempel ta ett smslån och få pengarna utbetalda till dig direkt. Du kan läsa mer om olika typer av smslån och hur du kan jämföra dem här selectbanks.se.

0 Comments